Dezinfecția aerului prin iradierea stratului superior de aer din incintă

Articol
Nov 09, 2021

Iradierea germicidă cu ultraviolete, sau UVGI, este utilizarea energiei ultraviolete (UV) pentru a inactiva organismele virale, bacteriene și fungice. Sistemele UVGI produc energie UV-C, care are lungimi de undă mai scurte și mai penetrante decât razele UV-A și UV-B. Dezinfecția din stratul superior se referă la o zonă de dezinfecție cu energie UV care este situată deasupra oamenilor în încăperile pe care le ocupă. Acest lucru ucide agenții patogeni purtați de aer în camera în care sunt eliberați. Aceste sisteme UV sunt instalate astfel încat să prevină expunerea directă la UV pentru persoanele din cameră.

Cum funcționează dezinfecția prin iradierea stratului superior?

  1. Aerul pus în mișcare de sistemul de climatizare, ventialtoare, și/sau ferestre deschise.
  2. Agenții patogeni din aer sunt inactivați odată ce primesc o cantitate adecvată de energie UV. Particulele rămân în aer, dar nu mai sunt infecțioase.

Inactivarea microorganismelor virale din aer cu sistemele UV care iradiază stratul superior, este asemanatoare cu introducerea de aer curat în acea incintă.


Unde se folosesc sistemele care iradiază stratul de aer superior?


Recomandarea noastră

UV FLOW - Sistem UV cu flux unidirectional

Seria UV-FLOW include posibilitatea de a alege dispozitive cu flux unidirecțional, diferite în funcție de puterea UV-C a lămpiilor.
UV-FLOW are o structură din oțel inoxidabil, acoperit cu pulbere albă și este echipat cu filtru unidirecțional de tip fagure negru, care direcționează fluxul razelor UV. UV-FLOW ajută la eliminarea bacteriilor (in proprtie de pînă la 99%) precum Bacillus, Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus etc. în doar câteva minute de funcționare.

Instalarea, datorită suportului special care direcţionează fluxul, se poate face astfel încât să formeze o „lamă UV”, care, pornind de la aparat, iradiază spre podea (barieră UVC - în incinte fără personal) sau spre tavan, dacă se urmarește dezinfecția aerului din straturile superioare.
Îndreptându-l spre tavan se realizează o dezinfecție permanentă a aerului din incintă, care circulă în mod natural în interiorul spațiilor, urmând mișcări convective normale.

Seria UV-FLOW a fost proiectată special cu acest dublu scop. UV-FLOW nu necesită întreținere specială, cu excepția înlocuirii periodice a lămpilor; este construit integral în Italia, cu materiale de înaltă calitate și extrem de rezistente.

Utilizarea acestui sistem UV pentru dezinfecția intensivă a aerului, este ideală în toate mediile sanitare și farmaceutice, unde este necesară funcționarea în condiții microbiologice optime.
În domeniul sănătății, se recomandă crearea unei zone de decontaminare între două zone diferite, mai ales dacă una dintre ele urmează să fie ținută sub control microbiologic strict. Sporii de mucegai și bacteriile, care circulă liber printre spații, sunt distruse de razele UV-C; astfel se evită posibilitatea ca acestea să se așeze pe suprafețe.

Cu UV-FLOW se poate crea o barieră bactericidă între zonele „gri” și „albe” într-o manieră simplă, imediată și sigură, sau tratarea aerului în general, fără a dezvolta căldură, fără substanțe chimice și fără contraindicații pentru personalul prezent în incintă.
Controlul și imbunătățirea nivelului de igiena permite o crestere consecutiva si generala a calitatii atat in sectorul sanitar si farmaceutic, in laboratoarele microbiologice.

Surse:

LIGHT PROGRESS

Centers for Disease Control and Prevention

Articole recomandate