Înapoi

De ce dezinfectăm apa cu raze UV-C?

Dezinfecția apei potabile a fost creată astfel încât apa să respecte cerințele privind apa potabilă, îmbunătățind aspectele organoleptice (culoare, miros, gust), chimice (de exemplu prin îndepărtarea fierului și manganului) și microbiologice (eliminarea bacteriilor dăunătoare sănătății umane ca E. coli, Giardia, Legionella, Salmonella etc.).

Calitatea apei depinde de originea sa:
– Apele de cea mai bună calitate sunt cele derivate din surse și fântâni adânci; în general necesită tratamente simple (sedimentare, filtrare și dezinfectare) deoarece beneficiază de fenomenele naturale de „autopurificare” care apar în timpul filtrării apei în sol și în straturile subsolului.
– Apele de suprafață și unele ape subterane, în special apele de câmpie, necesită lanțuri de epurare mai lungi datorită caracteristicilor și vulnerabilității lor la poluarea accidentală. În unele ape subterane este necesar să se efectueze tratamente pentru îndepărtarea poluanților atât de origine naturală, cât și antropică.

Procesul de dezinfecție este etapa finală de tratare care acționează asupra componentei microbiologice reziduale și asigură absența microorganismelor patogene.
În lanțul de tratament, dezinfecția este esențială pentru a garanta consumatorului final o protecție igienico-sanitară adecvată.
Dezinfectarea prin razele UV-C permite distrugerea formelor microbiologice prezente în apă fără a modifica proprietățile chimice.

Acest tip de proces are și alte avantaje importante:
Reduceți costul de cumpărare al apei per familie: instalând un sistem de dezinfecție UV, puteți avea mereu apă potabilă de băut, fără a mai cumpăra și transporta baxuri de apă din supermarket până acasă.
Avantajul ecologic al tratării apei cu sistemele UV: în ultimii ani au avut loc numeroase campanii de reducere a plasticului; la 19 decembrie 2018 Comisia Europeană a emis un acord pentru a reduce producția de obiecte de plastic de unică folosință. Prin utilizarea dezinfecției apei cu UV respectăm mediul înconjurător și evităm utilizarea sticlelor de unică folosință.

SERIA JZ – pentru uz casnic

Unul dintre sistemele UV folosite pentru dezinfecția apei este seria JZ. Montat la capătul instalației de alimentare cu apă potabilă, echipamentul folosește pe deplin razele UV pentru a distruge în mod eficient microbii fără niciun impact asupra gustului apei.
Tehnologia este preferată pentru natura sa non-chimică, eliminarea procesului de declorinare și capacitatea de a neutraliza un spectru larg de
microorganisme prezente în apă.

Sursa: LIGHT PROGRESS

Vezi și cartușe pentru sistemul tău de tratare, astfel încât apa să fie complet filtrată: www.akro.ro .

Share on:

ABOUT COOKIES

We use cookies for website functionality and to give you a personalized experience on Spectra. By continuing the navigation, you agree.